Rulada din carne de porc

Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de porc (o bucata mai mare care iti permite sa o desfaci in 2 fasii)
  • 2 borcane de 400g cu ciuperci taiate
  • 2 cepe
  • o capatzana de usturoi
  • 1 ardei gras
  • tarhon uscat maruntit
  • marar uscat
  • 100g ulei de masline

Mod de preparare

Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri si le bagi in carne (o intepi cu cutitul ca sa faci loc pentru usturoi).

Se taie ceapa rondele, ardeiul maruntel si le presori pe carne impreuna cu ciupercile. Se infasoara carnea o data si o legi bine cu ata. eu am folosit niste scobitori in prealabil cu care am intzepenit carnea ca sa o pot lega acatarea.

ungi bine tava cu uleiul de masline. presori tarhon si marar uscat pe carne sh arunci ruladele in tava impreuna cu 2 pahare cu apa. daca ti-au ramas ciuperci, ceapa si bucatele de carne le arunci toate in tava ca-i pacat sa le arunci si au gust bun cand se termina treaba. Bagi un foc aprig la cuptor si cand ti se aburesc ochelarii introduci tava in cuptor. Din 10 in 10 minute o scoti la iveala si arunci pe rulada cu o lingura zeama din tava, ca sa nu se usuce. Cam dupa o ora jumate - doua e cam gata. Poti sa o si intepi putin sa te asiguri ca e patrunsa (fasiile nu trebe sa fie foarte groase, 2-3 cm )
Cu cartofi taranesti, sa topesti o ceapa cu bucatele de bacon sau kaizer si un catel de usturoi, fierbi o juma de kg de cartofi, ii tai cubulete, ii arunci in oala la fiert si dupa ce sunt aproape fierti ii transferi in ceaunul cu ceapa si slaninuta. Lasi la foc tare vreo 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide