Rulada de pui cu spanac

Curatati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati apoi pieptul de pui, ast

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua fierte
  • 2 bucati piept de pui
  • 50g cascaval
  • 500g spanac proaspat curatat
  • 50ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 morcov mare
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie.

Taiati apoi pieptul de pui, astfel incat sa otineti 2 foi mari de carne cu grosimea de circa 1cm.

Presarati-le cu sare si piper pe ambele parti si bateti-le cu ciocanul de snitele pana cand se intind si se subtiaza putin.

Incingeti intr-o tigaie mare 2 linguri de ulei si puneti spanacul spalat in 2-3 ape si scurs bine.

Caliti-I la foc mare 3-5 minute, apoi opriti focul.

Curatati morcovul, spalati-l si fierbeti-l intreg, 10 minute, in apa cu putina sare, apoi taiati-l in fasii.

Intindeti carnea, puneti pe aceasta uniform spanacul, peste spanac puneti fasii de morcov, presarati ouale zdobite si cascavalul dat pe razatoarea mare.

Presarati cu sare si piper dupa gust, apoi rulati carnea si prindeti-o cu scobitori sau legati-o cu apa alimentara. Ungeti rulada cu ulei, stropiti-o cu zeama de lamaie si puneti-o intr-o tava pe o coala de hartie de copt.

Puneti tava in cuptorul incins si coaceti rulada la foc potrivit circa 40 de minute, pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos deasupra.

Lasati rulada sa se raceasca 15-20 de minute, apoi taiati-o in felii de circa 2 cm grosime.
Pofta buna!

Alte retete culinare va sugeram mai jos:

Retete de pui,

Reteta cu pui,

Tocanita de pui,

Tocana de pui,

Tocanita de cartofi cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia