Rulada de porc cu usturoi

Se caleste ceapa de apa cu usturoiul tocate, in 2 linguri de unt Se sareaza si pipereaza carnea pregatita. Amestecam cepa si usturoiul dupa ce se rac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Rulada de porc cu usturoi

Ingrediente

  • 800 g pulpa porc -taiata pe la jumatate dar nu de tot si batuta ca pt snitel
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe de apa
  • 1 lingura unt
  • 50 g verdeata asortata tocata
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 100 g praz(4 bucatele)
  • 300 ml vin alb
  • 300 ml supa

Mod de preparare

Se caleste ceapa de apa cu usturoiul tocate, in 2 linguri de unt

Se sareaza si pipereaza carnea pregatita.

Amestecam cepa si usturoiul dupa ce se racesc putin cu verdeata tocata eu am pus numai patrunjel dar se mai poate si marar sau alte verdeturi favorite.

Se asaja umplutura si se intinde pe carne.

Carnea se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie. In tigaie punem o lingura de unt si prajim putin ruloul pe toate fetele.

Se acopera apoi cu folie de Al si se da la cuptor 40 min la 200grade.

Se scoate si se presara pe langa rulada ceapa si morcovul taiate cum vreti.

Se lasa 5 min la cuptor timp in care taiem prazul rondele.

Scoatem tava si asezam si prazul langa pt alte5 min.

Se toarna supa. Se toarna si vinul

Se lasa la cuptor acoperita 45 min.

Se scoate din sos rulada se potriveste de sare si piper.

Se taie apoi atele ruladei,se taie rulada felii si se serveste alaturi de patrunjel verde si cartofi.
Se poate, daca se doreste, pasa sosul si legat cu amidon sau servit asa cu cartofi natur.

Pofta buna!

Reteta Rulada de porc cu usturoi a fost propusa de Carmen L pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide