Rulada de carne si legume

Carnea se taie in asa fel incat sa se obtina un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 25/30 de cm. Se mai bate cu ciocanul, se mai fasoneaza, ast

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada de carne si legume

Ingrediente

  • 850 g pulpa superioara de curcan
  • 150 g prosciutto crudo
  • fin feliat
  • 250 g spanac congelat
  • bine maruntit
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 1 ceapa mica
  • tocata
  • 1 ardei verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 5 linguri de pesmet
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce sau iute
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • tocati
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1/2 lingura de zahar brun
  • 1 pahar (150 ml.) de vin rosu sec
  • 1 lingura de sos worchester
  • 1 lingura de mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se taie in asa fel incat sa se obtina un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 25/30 de cm. Se mai bate cu ciocanul, se mai fasoneaza, astfel incat sa se obtina un strat cat mai uniform de carne, in grosime de aproximativ 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper. Se unge carnea cu mustarul, apoi se da la frigider pentru cel putin 1 sfert de ora. Intre timp, se pregatesc legumele (se rade morcovul, se toaca ceapa, ardeiul, usturoiul etc.). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.

Cei doi catei de usturoi tocati, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingura de pasta de tomate, boiaua de ardei si 1 lingura de ulei de masline se freaca energic intr-un bol, pana se obtine o pasta.

Se pastreaza 1 lingura din aceasta pasta, restul se intinde deasupra carnii. Feliile fine de prosciutto se aseaza deasupra carnii. Se continua cu un strat de spanac dupa care e randul morcovului ras. Urmeaza un strat de ceapa tocata si unul de ardei si usturoi verde. Se preseaza cu plamele deasupra legumelor si in varf se mai pune un strat format din cascavalul ras, amestecat cu pesmetul, cimbrul uscat, sare si piper dupa gust. Se preseaza cu plamele deasupra cascavalului si se ruleaza carnea incepand din partea mai lunga a dreptunghiului, legand cu sfoara de bucatarie la fiecare 4-5 cm., obtinandu-se un cilindru indesat. Cele doua linguri de ulei de masline ramase se incing intr-un vas incapator si rulada se rumeneste in ulei pe toate partile, timp de 5 minute. Rulada se transfera intr-un vas pentru cuptor, impreuna cu grasimea din tigaie si se unge pe deasupra cu lingura de pasta de usturoi, boia, pasta de tomate etc. Se da vasul la cuptor pentru 35-40 de minute, apoi se scoate, se ridica rulada de pe fundul vasului si se adauga vinul. Vasul se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, pentru inca o ora. Dupa o ora, se scoate rulada, se aseaza pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.

Vasul in care s-a fript rulada se aseaza pe foc, se adauga lingura de otet balsamic pastrata, la fel lingura de pasta de tomate ramasa, 1 lingura de sos worchster si se da totul in clocot, racaind orice urma rumena de pe vas. Daca e nevoie, se dilueaza cu un pic de supa de pasare (sau apa calda) daca dimpotriva, e prea lichid, se fierbe aproximativ 5 minute, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu zaharul brun, sare si piper, apoi sosul se strecoara printr-o sita fina si se pune in sosiera.

Se scot atele ruladei si se feliaza.

Se aseaza pe un platou alaturi de cartofi aurii, facuti in ulei de masline aromat cu usturoi sau orice alt fel de garnitura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide