Rulada cu carne de vita si sos de menta

Rulada cu carne de vita si sos de menta este delicioasa. Pentru aceasta reteta cu carne aveti nevoie de 400 g carne de vita de cea mai buna calitate.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Rulada cu carne de vita si sos de menta

Ingrediente

  • 400 g carne de vita
  • 2-3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel
  • 1/3 lingurita chimen macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 200 g smantana sau iaurt cremos
  • 5 linguri maioneza
  • menta
  • patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Rulada cu carne de vita si sos de menta este delicioasa. Pentru aceasta reteta cu carne aveti nevoie de 400 g carne de vita de cea mai buna calitate.Se amesteca untul cu sare, piper, pudra de chimen, usturoi zdrobit, busuioc si patrunjel tocate marunt.
Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se intinde deasupra untul aromat. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se prinde rulada cu scobitori sau se leaga cu sfoara. Se pun intr-o tava 2-3 linguri ulei, se aseaza rulada, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Dupa 40 minute, se inlatura folia si se mai lasa inca 15-20 minute, sa se rumeneasca rulada.
Pentru sosul de menta se amesteca smantana cu maioneza si se adauga dupa gust: sare, menta proaspata si patrunjel verde tocate marunt.


Cand se serveste rulada cu carne de vita si sos de menta se inlatura scobitorile sau sfoara, se taie rulada felii si se aseaza pe farfurie alaturi de sosul de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Rulada din piept de pui
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide