Rinichi fripti cu sos de mustar

Pentru rinichii fripti cu sos de mustar se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi. Se infierbanta intr-o tava o lingura de unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rinichi de vitel
  • 1 lingura unt topit
  • 50 g unt proaspat
  • 1 paharel vin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru rinichii fripti cu sos de mustar se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi. Se infierbanta intr-o tava o lingura buna de unt si se pun rinichii sa se rumeneasca la foc iute, pe ambele parti. Se sareaza. Se pot pune si in cuptor, daca acesta este bine incins. Se tin circa 20 minute, astfel incat rinichii sa nu fie nici prea fripti, nici in sange. Se scot pe o farfurie fierbinte, se taie iute felii subtiri si se acopera cu alta farfurie fierbinte. Se tin la cald, dar numai cateva minute, pana ce se pregateste sosul.
Din timp se pregatesc la indemana vinul, mustarul subtiat cu putin vin, 2 — 3 bucatele de unt proaspat cat o nuca, o lingurita de patrunjel verde tocat, o lingurita de zeama de lamaie. Dupa ce s-a scos rinichiul, se toarna in tava vinul si se lasa sa dea cateva clocote, in timp ce se taie rinichiul. Se adauga in sos mustar, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste rinichi.


Rinichii fripti cu sos de mustar se servesc fierbinti, cu bucatele de paine prajita in unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Rulada din piept de pui
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide