Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit u
Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora.
intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit uleiul, apoi se pun sa se inmoaie zarzavatul de supa, curatat si taiat fideluta, impreuna cu ceapa tocata. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora. Se adauga din cind in cind apa rece.
4 •
Se curata ciupercile, se taie felii subtiri dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci, se pun intr-o oala separat, sa scada cu o lingura de ulei si un praf de sare. Cand s-au inmuiat usor se pun peste zarzavat, se adauga rinichii si se acopera cu o ceasca de apa calda. Se fierbe inabusit o jumatate de ora, se adauga vinul, sare, piper si se continua fierberea. Inainte cu cinci minute de a lua oala de pe foc, se adauga rosia taiata felii subtiri. Rinichii se scot pe un platou, iar zarzavatul calit impreuna cu ciupercile se asaza pe marginea platoului.
Se decoreaza cu frunze verzi de salata si se serveste mancarea fierbinte.
Alte retete care contin carne:
Pui cu dovlecei
Tocanita cu ardei
Tocanita de vita
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacRetete de suflet Cum nautul e preferatul meu am pregatit o mancare de post cu naut si vinete.
Mancare de naut cu vineteDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii