Ratatouille cu carne de vita

Ratatouille este o mancare de legume la cuptor, traditionala in Franta. Reteta originala este fara carne de vita.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ratatouille cu carne de vita

Ingrediente

  • 500g carne tocata de vita
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • o vanata mare taiata felii
  • un dovlecel taiat felii
  • 3 cartofi taiati felii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar rosu
  • 2 rosii mari si bine coapte pentru sos
  • 2 rosii mai tari pentru feliat
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline dupa care se adauga carnea, lasand sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 min se adauga usturoiul si apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Se pune si sare, piper, cimbru, busuioc. In paralel, se prajesc in alta tigaie feliile de cartofi, de dovlecel si de vinete, date cu putina sare. Probabil ca vinetele si dovlecelul ar fi mers fripte pe gratar dar ideea mi-a venit cand deja era prea tarziu. Cand toate ingredientele sunt pregatite, se ia o tava, se pune un strop de ulei de masline pe fundul ei si se incepe asamblarea: cate o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie, una de cartof, ardei, gogosar, sau in orice alta varianta preferati. Am facut astfel doua randuri de legume iar in mijloc am rasturnat carnea. Peste toata povestea am adaugat bulion desfacut in putina apa si usturoi pisat. Tava a mers la cuptor pana cand au fost suficient de rumene legumele. O nebunie!


Ratatouiile se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide