Ratatouille este o mancare de legume la cuptor, traditionala in Franta. Reteta originala este fara carne de vita.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline dupa care se adauga carnea, lasand sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 min se adauga usturoiul si apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Se pune si sare, piper, cimbru, busuioc. In paralel, se prajesc in alta tigaie feliile de cartofi, de dovlecel si de vinete, date cu putina sare. Probabil ca vinetele si dovlecelul ar fi mers fripte pe gratar dar ideea mi-a venit cand deja era prea tarziu. Cand toate ingredientele sunt pregatite, se ia o tava, se pune un strop de ulei de masline pe fundul ei si se incepe asamblarea: cate o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie, una de cartof, ardei, gogosar, sau in orice alta varianta preferati. Am facut astfel doua randuri de legume iar in mijloc am rasturnat carnea. Peste toata povestea am adaugat bulion desfacut in putina apa si usturoi pisat. Tava a mers la cuptor pana cand au fost suficient de rumene legumele. O nebunie!
Ratatouiile se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii