Rata umpluta cu castane

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g castane
  • 1 l Delikat
  • 1 lingura de margarina
  • 2 buc. mari de piept de rata
  • 200 g carne de porc macinata
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de frisca

Mod de preparare

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana se inmoaie. Dezosam bucatile de piept de pui, le spalam si le stergem pana sunt uscate. Inlaturam cu grija pielea si acolo punem umplutura din castane.

Luam capacul de pe cratita si fierbem pana se evapora apa. Pasam prin zdrobitorul de cartofi, adaugam carnea toccata, oul, sare, piper, frisca si prelucram pana devine o compozitie omogena. Incalzim cuptorul la 200 grade. Piepturile umplute la aranjam, le grecam cu sare si piper si le punem intr-un vas termo-rezistent. Adaugam putina apa, invelim cu folie si prajim aprox. 45 de minute. Inlaturam folia si mai prajim aprox. 30 de minute, la 180 grade, la foc mediu, stropim carnea de mai multe ori cu zeama proprie, pana devin aurii.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Tocanita pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide