Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz). Asezonati din abundenta ratele, atat in interior, cat si la exterior. Folosind o razatoa
Preincalziti cuptorul la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz). Asezonati din abundenta ratele, atat in interior, cat si la exterior. Folosind o razatoare mare, radeti jumatate din ghimbir si din rubarba, amestecati-le intr-un castron cu jumatate din salvie si cu tot usturoiul si ceapa. Umpleti cavitatile celor doua rate cu amestecul respectiv. Puneti pasarile intr-o tava si tineti in cuptor, apoi reduceti temperatura la 150°C (treapta 2 la cel pe gaz) si mai coaceti inca ora, pana cand carnea devine crocanta si frageda. Cat timp sta carnea la cuptor, e necesar sa scurgeti de vreo trei ori grasimea din tava intr-un castron - va rezulta o grasime transparenta, pe care o puteti folosi pentru a rumeni legume. Carnea de rata e gata atunci cand pielea e crocanta, iar oasele pulpelor se desprind cu usurinta.
Dupa ce s-a facut, lasati rata pe un platou usor incalzit cat timp pregatiti sosul. Scurgeti toata grasimea ramasa in tava si transferati acolo umplutura si sosul din cavitatile ratelor. Incingeti tava la foc mic, adaugati vinul si desprindeti ramasitele gustoase de pe fundul tavii. Adaugati in tava supa de baza si lasati sosul sa scada, pana obtineti un gust, o consistenta buna. Treceti compozitia printr-o sita mare. Cu un cutit, desprindeti pieptul ratei de pe os; oasele de la pulpe le puteti scoate cu mana. Portionati carnea pe farfurii. In final, tocati marunt ghimbirul ramas si prajiti-l intr-o tigaie neaderenta, in putin ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati restul de rubarba tocata cubulete si salvia ramasa, dupa care amestecati totul. Puneti totul pe foc pana cand compozitia devine crocanta, apoi presarati-o peste carnea de rata si stropiti totul cu sosul pe care l-ati strecurat.
Se serveste calda.
Alte retete recomandate:
Pulpe de pui la cuptor
Ciuperci la cuptor
Cartofi la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii