Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii. 2. Se pun intr-un vas termorezistent (la

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

Ingrediente

  • 1 Rata
  • 2 Cepe marisoare
  • 2-3 morcovi marisori
  • 2-3 catei de ustroi
  • 5-6 frunze de salvie
  • 6-8 frunze basilikum
  • 1 crenguta mica de rosmarin
  • sare
  • piper
  • un praf de boia/chili macinat fin
  • 1 cana apa
  • vin alb acrisor-dulce

Mod de preparare

1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii.

2. Se pun intr-un vas termorezistent (la care aveti si capac).Frunzele de salvie, cele de basilikum si crenguta de rosmarin, se spala si se pun peste legume.

3. Rata se spala bine si se lasa intreaga.

4. Se condimenteaza ,pe toate partile cu sare,piper si praful de boia/chilli si se aseaza peste legume. Se toarna o cana de apa ,se acopera cu capacul si se da la cuptor la 200- 230 gr.C cam 60-90 minute(aici depinde de vas si de cuptor si de rata).

5. Intre timp se si intoarce. Dupa acest timp,o mai lasati 30-40 minute la cuptor fara capac ,dar mai reduceti ceva din temperatura, cam 200 gr.C. Inainte cu 20 minute de a scoate rata din cuptor, am pus vinul.

6. Morcovii caramelizati:

Am scos morcovii de sub rata si i-am pus intr-o tigaie, in care am pus 2 linguri de miere si i-am lasat 10 minute la caramelizat, la foc moderat.


Rata se serveste cu morcovii caramelizati si cartofi pure.

Pofta buna!

Reteta Rata la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Pulpe de rata in sos de vin rosu,

Rata lacuita,

Rata salbatica in sos de fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide