Rata cu masline

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 rata si maruntaie de rata
  • 200 g masline
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1 cana supa de carne
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie. Maruntaiele se spala cu multa apa rece si se pun la fiert in apa rece impreuna cu restul de carne. Rata se fierbe cu zarzavat de supa si o ceapa taiata in doua. Cind carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte cit se pregateste sosul. Se curata doua cepe, se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Cind ceapa s-a inmuiat usor, se adauga putina apa, se acopera cratita si se lasa pina cind ceapa devine sticloasa. Se stinge ceapa cu bulion desfacut in putina apa rece, se adauga o lingurita de faina, o lingura de otet si o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic zece minute, dupa care se pune carnea peste sos si se acopera cu o cana de supa in care a fiert. Maslinele se fierb separat si se clatesc cu apa rece, apoi se pun in sos sa dea citeva clocote impreuna cu carnea. Mincarea se ia de .pe foc atunci cind carnea este bine fiarta.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia