Rata cu masline

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 rata si maruntaie de rata
  • 200 g masline
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1 cana supa de carne
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie. Maruntaiele se spala cu multa apa rece si se pun la fiert in apa rece impreuna cu restul de carne. Rata se fierbe cu zarzavat de supa si o ceapa taiata in doua. Cind carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte cit se pregateste sosul. Se curata doua cepe, se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Cind ceapa s-a inmuiat usor, se adauga putina apa, se acopera cratita si se lasa pina cind ceapa devine sticloasa. Se stinge ceapa cu bulion desfacut in putina apa rece, se adauga o lingurita de faina, o lingura de otet si o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic zece minute, dupa care se pune carnea peste sos si se acopera cu o cana de supa in care a fiert. Maslinele se fierb separat si se clatesc cu apa rece, apoi se pun in sos sa dea citeva clocote impreuna cu carnea. Mincarea se ia de .pe foc atunci cind carnea este bine fiarta.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia