Rasfat culinar - friptura

Friptura de porc este delicioasa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de carne de porc, lapte, mustar, ulei, usturoi si sare dupa gust.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru friptura:
  • carne de porc  (preferabil si cu un pic de gras)
  • sare si piper dupa gust
  • ingrediente maioneza din lapte cu usturoi:
  • 50g lapte
  • un varf de lingura de mustar
  • 3-4 linguri ule (de masline sau de floarea soarelui)
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc este delicioasa. Nu stiu cum, dar cand vine frigul devin carnivora (nu ca n-as fi si in restul anului, dar acum se accentueaza aceasta pofta) si incep sa ador friptura/gratarul din carne de porc cu mujdei de usturoi, asa ca, azi, intr-un moment de respiro (cel mic doarme si oricum el nu are voie sa pape prajeli si grasimi), mi-a bagat cutitul intr-o fleica de carne cumparata pt a face ceva mancare care sa tina vreo 2 zile. am scos din dulap tigaia gratar, am pus-o pe ochi, i-am tras un strat de sare si un puf de piper si am lasat-o sa se incinga pana am taiat 3 fasii de carne. Deja salivam

Le-am prajit foarte bine, la foc tare, pe ambele parti (nu-mi place carnea in sange…bleah), apoi m-am gandit la mujdeiul meu de usturoi (era o vreme cand nici nu-l suportam) si m-am indeptat spre frigider sa-mi iau lapte, mustar si usturoi ca sa-mi fac o maioneaza cu lapte (e buna daca nu ai chef sa faci din oua), le-am amestecat si am turnat un pic de ulei de masline, un puf de sare si la blender cu ele…hmmm o minunatie dupa ce am mai pus un pic de ulei..a iesit exact ca o maioneza. Acu sa te tii… mi-am aranjat preparat ele pe masa si a urmat rasfatul, iar la final, ca sa sting focul iutelii de la usturoi, mi-am facut si un suc cu gheata (un pic de gheata maruntita, sirop si apa) si gata: acum astept sa mi se trezeasca odorul sa-i dau si lui ceva pasat sa pape.


Friprura se serveste calda.

Aceasta reteta a fost scrisa de Irina Raileanu pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala