My job - Ragu de taur

Ragu de taur este o mancare delicioasa, o reteta deosebita pe care o puteti cu usurinta pregati. Daca va doriti o masa deosebita atunci va invit sa incercati acest ragu.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
My job - Ragu de taur

Ingrediente

  • 5 kg carne de taur (partea de la falca taurului se foloseste );
  • 2-3 morcovi rosii;
  • 2-3 morcovi galbeni
  • o telina si 8-12 cepe mari
  • 3 litri de vin rosu sec
  • 2 litri de vin porto
  • cimbru
  • rozmarin
  • usturoi
  • foi de dafin
  • piper alb boabe
  • sare
  • faina

Mod de preparare

Cantitatile de mai sus sunt pentru mai multe persoane, pentru un numar mai redus , scadeti doar din cantitati in egala masura. Sa incepem:

1. tocam morcovii ceapa si telina in bucati mari si le punem intr-o oala marisoara la prajit in ulei incins incingem ulei intr-o tigaie (in cazul meu doua tigai)si punem la prajit carnea de taur si se prajeste scurt - cat sa faca o crusta, nu pana se coace in interior, mai mult de maxim 1 minut pe o parte eu nu o las, apoi scoateti-o intr-o tava.

2. dupa ce ati terminat de prajit carnea, curatati arsura ramasa in tigaie cu apa, dar faceti asta cand tigaia este inca foarte incinsa;

3. apoi sucul rezultat puneti-l peste carne intre timp , verificati legumele sa fie putin arse (doar la suprafata)insa aveti grija sa nu le ardeti de tot.

4. apoi adaugati cateva linguri de concentrat de tomate pana acopera toata cantitatea de legume si lasati la prajit pana se prinde arsura pe fundul oalei.

5. apoi luam primul litru de vin si turnam incet si incepem sa curatam fundul la oala de arsura cu o paleta (deglasam) si asa ne jucam cu primul litru de vin (nu trebuie sa curatati pana faceti oala luna si bec)

6. turnam apoi ceilalti 2 litri de vin rosu ramasi si lasam sa fiarba pana se evapora alcolul, apoi adaugam vinul de porto si mai fierbem inca odata pana iasa din nou alcolul;

7. pana scade si pana se evapora alcolul din sos. Ne intoarcem la carne la care adaugam usturoi zdrobit , foi de fain , rosmarin, cimbru , boabe de piper luam sosul de legume de pe foc si turnam peste cane pana se acopera toata cu sos Daca este prea putin sos atunci mai adaugati apa , acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati la cuptor timp de cca 3 ore la 190 de grade, verficati insa din cand in cand cat e de patrunsa carnea;

8. Apoi o scoatem scoatem carnea din sos, scoatem si legumele din sos si le pasam insa nu in totalitate, doar putin , pentru a nu da un gust usor sosului , avem nevoie de un gust puternic si de aceea nu pasam legumele in totalitate;

9. peste sosul rezultat din pasarea legumelor il adaugam pe cel ramas , trecandu-l printr-o strecuratoare foarte deasa;

10. punem apoi sosul din nou pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam putina apa cu faina pentru a se ingrosa, se potriveste de sare si se fierbe inca 10 minute dupa care sosul este gata.

Reteta de ragu de taur a fost propusa de Koch pe forum culinar.


Puteti sa serviti sosul ragu cu carne adaugand legume, cu o garnitura de cartofi sau de orez, cu ce doriti voi si credeti-ma ca se combina bine ...eu il folosesc cu paste ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
5
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia