Ragu de taur este o mancare delicioasa, o reteta deosebita pe care o puteti cu usurinta pregati. Daca va doriti o masa deosebita atunci va invit sa incercati acest ragu.
Cantitatile de mai sus sunt pentru mai multe persoane, pentru un numar mai redus , scadeti doar din cantitati in egala masura. Sa incepem:
1. tocam morcovii ceapa si telina in bucati mari si le punem intr-o oala marisoara la prajit in ulei incins incingem ulei intr-o tigaie (in cazul meu doua tigai)si punem la prajit carnea de taur si se prajeste scurt - cat sa faca o crusta, nu pana se coace in interior, mai mult de maxim 1 minut pe o parte eu nu o las, apoi scoateti-o intr-o tava.
2. dupa ce ati terminat de prajit carnea, curatati arsura ramasa in tigaie cu apa, dar faceti asta cand tigaia este inca foarte incinsa;
3. apoi sucul rezultat puneti-l peste carne intre timp , verificati legumele sa fie putin arse (doar la suprafata)insa aveti grija sa nu le ardeti de tot.
4. apoi adaugati cateva linguri de concentrat de tomate pana acopera toata cantitatea de legume si lasati la prajit pana se prinde arsura pe fundul oalei.
5. apoi luam primul litru de vin si turnam incet si incepem sa curatam fundul la oala de arsura cu o paleta (deglasam) si asa ne jucam cu primul litru de vin (nu trebuie sa curatati pana faceti oala luna si bec)
6. turnam apoi ceilalti 2 litri de vin rosu ramasi si lasam sa fiarba pana se evapora alcolul, apoi adaugam vinul de porto si mai fierbem inca odata pana iasa din nou alcolul;
7. pana scade si pana se evapora alcolul din sos. Ne intoarcem la carne la care adaugam usturoi zdrobit , foi de fain , rosmarin, cimbru , boabe de piper luam sosul de legume de pe foc si turnam peste cane pana se acopera toata cu sos Daca este prea putin sos atunci mai adaugati apa , acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati la cuptor timp de cca 3 ore la 190 de grade, verficati insa din cand in cand cat e de patrunsa carnea;
8. Apoi o scoatem scoatem carnea din sos, scoatem si legumele din sos si le pasam insa nu in totalitate, doar putin , pentru a nu da un gust usor sosului , avem nevoie de un gust puternic si de aceea nu pasam legumele in totalitate;
9. peste sosul rezultat din pasarea legumelor il adaugam pe cel ramas , trecandu-l printr-o strecuratoare foarte deasa;
10. punem apoi sosul din nou pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam putina apa cu faina pentru a se ingrosa, se potriveste de sare si se fierbe inca 10 minute dupa care sosul este gata.
Reteta de ragu de taur a fost propusa de Koch pe forum culinar.
Puteti sa serviti sosul ragu cu carne adaugand legume, cu o garnitura de cartofi sau de orez, cu ce doriti voi si credeti-ma ca se combina bine ...eu il folosesc cu paste ...
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDelicioasa, bineinteles! :)
Prajitura cu ricotta si caise
Comentarii