Ragu de pui cu mango

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald. 2. In aceiasi tigaie cu ulei f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ragu de pui cu mango

Ingrediente

  • piept de curcan sau pui
  • smantana lichida
  • ciuperci
  • usturoi
  • ceapa rosie
  • un praf curry
  • un mango taiat felioare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Ragu: ceapa rosie
  • un fir doua de praz
  • o rosie
  • ketch up
  • otet balsamic
  • o lingurita cafea
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.

2. In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de usturoi si ceapa rosie tocata marunt. Adaugam praful de curry.

Potrivim de sare si piper apoi adaugam o lingura doua smantana lichida.

3. Adaugam bucatelele de carne si infierbantam bine.Lasam totul la foc mic pana se leaga un sos potrivit.

4. In paralel facem ragu intr-o tigaie la foc iute. In o lingura ulei de masline prajim ceapa rosie(1/2) cu prazul tocat marunt la care adugam rosia taiata cubulete.

Cand acestea s-au rumenit bine, punem lingurita de cafea, o lingura de otet balsamic si una de ketch up si amestecam bine.

Cafeaua nu se va simti in sos dar va da o aroma deosebita ragu-ului. Se zice ca nu exista ragu autentic fara un praf de cafea in el. Acesta fiind secretul bine pastrat de bucatarii sefi.

5. Curatam si taiem felioare mango si fie adaugam in sosul de ciuperci infierbantand feliile un pic, fie adaugam fructul direct la masa in portia de servit.


Pofta buna!

Reteta Ragu de pui cu mango a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi,

Pui cu sos de vin si mustar,

Pui cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide