Racituri de pui cu sfecla rosie si hrean

Racitura de pui cu sfecla rosie si hrean este o altfel de reteta de racituri, spre deosebire de cea pe care o cunoastem de la bunica.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Racituri de pui cu sfecla rosie si hrean

Ingrediente

  • un pui
  • 2 morcovi
  • o felie mare si groasa de telina
  • un pastarnac mare
  • 2 linguri de gelatina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • sfecla rosie si hrean pentru servire.

Mod de preparare

Se portioneaza puiul, se pune la fiert in apa cu sare, se curata spuma si dupa 15-20 minute se adauga si legumele curatate si intregi impreuna cu boabe de piper. Se lasa pana sunt gata legumele, iar puiul este patruns si fraged.
Cand sunt gata, se scoate puiul si legumele deoparte, se strecoara supa si se mai da in clocot o data, adaugandu-se sare si piper dupa gust si usturoiul pisat. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 200 ml de apa pentru circa 10 minute.
Se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati potrivite, iar morcovii se taie fasii. In castronele se aseaza bucati de carne si morcovi.
Dupa ce a dat in clocot supa, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga gelatina inmuiata, apoi se strecoara din nou.
Se toarna supa in castronele peste carne si morcovi. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se lasa in frigider ca sa se intareasca.

Se servesc a doua zi cand se rastoarna din castron si se pun pe o farfurie. Raciturile se servesc cu sfecla rosie si hrean.


Se servesc a doua zi cand se rastoarna din castron si se pun pe o farfurie. Raciturile se servesc cu sfecla rosie si hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia