Purcelul de lapte la tava este delicios. Pentru aceasta reteta cu carne aveti nevoie de un purcel de lapte, ulei, sare si lamaie.
Purcelul de lapte la tava este delicios. Pentru aprepara aceasta reteta cu carne, purcelul se opareste cu apa clocotita si se curata imediat dupa ce a fost curatat, se spinteca pe burta, se scot maruntaiele, se spala bine cu apa rece, apoi se lasa atarnat cu capul in jos timp de douazeci si patru de ore. Se sterge cu un prosop curat, apoi se unge pe dinafara si pe dinauntru cu zeama de lamaie si sare.
Turnam putin ulei intr-o tava, peste ulei punem pe latimea tavii cinci sau sase betisoare si peste bete, punem purcelul - ca sa nu se prinda de tava.In interiorul purcelului, introducem o sticla de sampanie ca sa stea purcelul drept, apoi incingem cuptorul, ungem purcelul cu ulei si dam la copt, timp de doua ore, pana la doua ore si jumatate. Din cand in cand scoatem si mai ungem cu ulei. Ca sa nu se arda codita si urechile, le invelim cu hartie sau cu folie de staniol unsa cu ulei.
Purcelul de lapte la tava se serveste cald sau rece.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii