Este una din retelele mele preferate, ador sa mananc felul asta de mancare. Este foarte usor de gatit si foarte gustoasa.
Spalam pulpele, le crestam cu cutitul. Punem intr-un bol sare, piper, boia de ardei si cimbru dupa gust (in functie de cat de condimentate vreti), o lingurita de mujdei si circa 100 ml de ulei.
Amestecam bine si punem pulpele pana se omogenizeaza. Punem aproximativ 0,5 l de ulei in ceaun la incins, cand uleiul este incins adaugam foaia de dafin si o parte din copanele, se amesteca din cand cu paleta.
Dupa ce am terminat de facut pulpele, punem cartofii taiati in sferturi sau si mai subtiri care au fost condimentati cu un pic de sare, piper, cimbru si un pic de boia de ardei.
Dupa ce am terminat si cartofii, taiem rosiile si castravetii cubulete dupa bunul plac. Ceapa si ardeiul capia se tocata marunt, le punem pe toate intr-un lighean, 4-5 linguri de ulei, o lingura de otet, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine si salata este gata. Facem si mujdei de usturoi pentru cine doreste sau ketchup . Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii