Pulpe de rata umplute

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de pi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pulpe de rata umplute

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 4 felii de sunca Praga
  • carnea de pe oasele care se scot de la pulpe
  • cateva boabe de fistic
  • 1 galbenus
  • paine alba uscata
  • lapte
  • unt
  • 2 frunze de salvie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta
  • eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe
  • si am facut rapid o supa)
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina (nu aveam)
  • unt

Mod de preparare

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.

2. Pregatim umplutura :

Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,

carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.

3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.

4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.

Sosul i

5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.

6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Pofta buna!

Reteta Pulpe de rata umplute a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Rata cu sos dulce acrisor,

Piept de rata cu portocale,

Rata lacuita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide