Pulpe de rata in sos de vin rosu este o friptura excelenta pentru un meniu de sarbatoare. Pentru reteta ingredientele sunt: pulpe de rata, vin, ciuperci.
Pulpe de rata in sos de vin rosu este o friptura care poate fi servita alaturi de sosuri sau orice fel de garnitura.
Pentru a pregati friptura de rata spalam pulpele de rata cu apa rece. Apoi taiem grasimea de pe margini si punem deoparte. Punem pulpele intr-un vas adecvat, punem 4 catei (pot fi si taiate in doua) de usturoi cu cateva frunze rupte de salvie si vinul rosu peste pulpe. Tinem pentru vreo doua ore acoperit la rece (frigider). Dupa o ora trebuia sa intorc pulpele pe partea cealalta, caci vinul nu acoperea in intregime carnea. Inainte sa ne apucam sa frigem carnea, taiem grasimea in cubulete mici si le prajim intr-o tigaie. Scoatem jumerele afara si punem putintica sare. Dupa aceia prajim la foc moderat in untura obtinuta pulpele de rata pe amandoua partile. Prima data prajim partea cu pielea. Scoatem pulpele prajite, turnam untura intr-un recipient mic. dar pastram untura. Nu aruncam bunatatea de untura. O vom folosi la ciupercute. Punem pulpele inapoi in cratita si turnam acum marinata cu frunze si usturoi, cu tot plus supa de pui. Lasam acum cu capac vreo 30-40 min la foc mic. Dupa acel timp fiindca nu avem atata sos ca sa fie carnea in intregime acoperita, intoarcem carnea pe partea cealalta si punem totodata si pasta de rosii (putem s-o dizolvam inainte cu putin lichid din cratita) impreuna cu boabele de piper si cuisoarele.
Acum avem timp sa facem sosul de ciuperci pentru fiptura: taiem ciupercile curatate in prealabil, in felii (vreo juma de cutie, sa fi fost 200-300 gr). Curatam o ceapa medie, o taiem marunt si impreuna cu ciupercile le frigem in untura de rata pusa deoparte inainte. Dupa ce vedem ca totul primeste deja culoare, punem capacul si lasam sa se inabuse putin. Desi ciupercile se fac intr-un fel de suc propriu la sfarsit am pus vreo doi stropi de vin alb si am aruncat putin patrunjel tocat asa de forma. Putin piper macinat si eventual putina sare dupa gust.
Gremolata de salvie se face destul de usor dintr-o jumatate de coaja rasa de lamiie, dar fara pielita alba de dedesupt plus ceva sare, un catel de usturoi si doua frunze de salvie. Astea toate tocate foarte marunt si amestecate. Deci acum cred ca si a doua jumatate de ora a trecut deja, hai 40 de min; ar trebui sa fie gata si pulpele, scoatem, tinem la cald.
Sosul obtinut trebuie trecut prin sita si degresat. Adaugam niste sare, aici atentie...daca supa era sarata, poate nu trebuie multa sare, avand in vedere ca gremolata de salvie care vine la sfirsit contine si ea sare! Fiind vorba deja de gremolata de salvie, aceasta se poate pune eventual in sos, dar chiar si peste pulpele gata pregatite de servire, adica pe farfurii. Daca sosul este prea lichid il indesam cu ceva amidon sau faina. Cum se face mamaliga, mi-e rusine sa spun. Asta stiti voi mult mai bine ca mine. Pofta mare!
Reteta de pulpe de rata in sos de vin rosu a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii