Pulpe de pui cu castane

Este o reteta mai deosebita, dar foarte gustoasa. Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului cand castanele snt numai bune de consumat

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu castane

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei galben
  • 150 gr castane coapte si decojite
  • sos de soia
  • pudra ghimbir
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine. Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia, putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit. Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa, pe toata suprafata.

Le-am lasat deoparte.

  Intr-o tigaie, pe foc mic, am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata, am lasat la calit 2 minute. Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui. Lasam la foc mic pentru 5 minute, dupa care am adaugat vinul alb.

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte, decojite si taiate si rosia taiata cuburi.

Am mai lasat la foc pentru 10 minute.

Serviti cu piure de cartofi.

Castanele le-am copt cu o seara inainte. Inainte sa le pun in tava, le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa, la inmuiat, am schimbat apa si le-am mai lasat sa mai stea cam 10 minute. Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si cu grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade C, pentru 30 minute. In acest timp, le-am mai scuturat din cand in cand. Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele. Stau cu castronul cu castane coapte in brate, desfac si mananc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce