Pulpe de iepure cu bere

Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Pulpe de iepure cu bere

Ingrediente

  • pulpe de iepure (in cazul meu pulpele de la un iepure de casa
  • crescut de mama soacra)
  • ceapa verde - 2-3 fire
  • ardei gras rosu - 1 buc
  • ardei gras verde - 2 buc
  • ciuperci champignon - vreo 10 buc
  • praz - 1-2 buc
  • morcov - 2 buc
  • rosii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici)
  • ulei de masline
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • boabe de enibahar strivite
  • cimbru
  • sare
  • un pahar mare de bere - adica 330-350 ml

Mod de preparare

Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.

Pulpele de iepure se spala bine si se pun, pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.
Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semiprajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).


Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.


Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa de-a clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.


Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior.....plus o garnitura de legume aromata. Se serveste cald.
Sursa acestei retete culinare este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala