Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.
Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.
Pulpele de iepure se spala bine si se pun, pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.
Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semiprajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).
Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.
Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa de-a clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.
Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior.....plus o garnitura de legume aromata. Se serveste cald.
Sursa acestei retete culinare este blogul culinar Alice-Albinutza.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii