Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe

Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr. fasole alba boabe
  • 800 gr. pulpa de purcel
  • dezosata
  • sare
  • piper
  • 5 lg. ulei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr.piure de rosii
  • 2 dl. vin rosu
  • 2l gr. zahar

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece.

Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita cu ulei si se rumeneste pe toate partile.

Intre timp, se curata zarzavatul si se taie; ceapa se taie marunt, iar restul in cubulete si se presara peste carnea din cratita si se caleste putin. Se condimenteaza cu cimbrisorul tocat, cateii de usturoi zdrobiti, 1 lingura de sare si se adauga 5 dl. apa si se fierbe totul, pe foc mic, pana cand carnea este bine patrunsa.

Fasolea se scurge de apa si se pune la fiert cu sare si o foaie de dafin, timp de 30 min.

Cand carnea este gata, se scoate din cratita, iar sosul in care a fiert se pune in blender, se omogenizeaza bine si se amesteca cu pireul de rosii, zaharul si vinul. Se pun la fiert impreuna pana da un clocot, se ia deoparte si se incorporeaza in el lintea fiarta si scursa de apa.
Carnea se taie felii cu un cutit zimtat, pentru ca sa nu se sfarme carnea in timpul taierii si se aseaza pe un platou cu garnitura de fasole si zarzavaturi. Acompaniem preparatul cu un vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Sufleu cu ficatei
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide