Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere ustur
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere usturoiul. Peste o saptamana cand usturoiul lasa zeama, se toarna miere pana se umple sticla si cu acest sos se vor unge pulpele de pui.
Se curata pulpele, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (zdrobit in palma, sa se simta mai tare aroma), se pun la fiert acoperite cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa a foliei spre carne, deoarece asa se inmoiae mai repede carnea). Cand carnea devine suficient de moale, se indeparteaza folia si se ung pulpele cu sosul obtinut, apoi se pun la prajit. Intre timp se spala orezul in mod normal, in cantitate dubla de apa, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune la fiert.
Se scurg compoturile de fructe, sucul de ananas se pune deoparte, fructele se tai marunt si se amesteca cu orezul racit. Maioneza se amesteca cu cca 100 ml suc de ananas, se adauga o lingurita de boia si jumatate de lingurita de curry si se amesteca la orezul cu fructe. Daca salata de orez nu este suficient de suculenta, se mai adauga suc de ananas insa aveti grija sa nu devina prea lichida.
Alte retete mancare recomandate:
Tochitura pui
Tocanita pui cu ciuperci
Chiftelute de dovlecei
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii