Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere ustur
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere usturoiul. Peste o saptamana cand usturoiul lasa zeama, se toarna miere pana se umple sticla si cu acest sos se vor unge pulpele de pui.
Se curata pulpele, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (zdrobit in palma, sa se simta mai tare aroma), se pun la fiert acoperite cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa a foliei spre carne, deoarece asa se inmoiae mai repede carnea). Cand carnea devine suficient de moale, se indeparteaza folia si se ung pulpele cu sosul obtinut, apoi se pun la prajit. Intre timp se spala orezul in mod normal, in cantitate dubla de apa, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune la fiert.
Se scurg compoturile de fructe, sucul de ananas se pune deoparte, fructele se tai marunt si se amesteca cu orezul racit. Maioneza se amesteca cu cca 100 ml suc de ananas, se adauga o lingurita de boia si jumatate de lingurita de curry si se amesteca la orezul cu fructe. Daca salata de orez nu este suficient de suculenta, se mai adauga suc de ananas insa aveti grija sa nu devina prea lichida.
Alte retete mancare recomandate:
Tochitura pui
Tocanita pui cu ciuperci
Chiftelute de dovlecei
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii