Pulpa de porc in sos dulce cu ciuperci pane

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 lingurite de miere
  • o cana cu zeama de carne
  • o lingurita de mustar
  • 6 ciuperci mari
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • o jumatate de cana de lapte
  • 8 linguri de ulei
  • 50 g cascaval
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curata de pielite si li se indeparteaza piciorusele. Se face un amestec din ou, faina, lapte si un praf de sare, care va avea consistenta unui aluat foarte moale. Se dau ciupercile prin acest aluat si se prajesc in ulei bine incins. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie. Se rade cascaval deasupra si se acopera.

Se scurge o parte din uleiul in care s-au prajit ciupercile, iar in restul se pune la calit ceapa curatata si taiata solzisori. Se adauga ardeiul gras, taiat in cubulete, mustarul si mierea. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se subtiaza sosul cu o cana de zeama de carne, in care au fost dizolvate doua linguri de pasta de tomate. Cand sosul e gata, se condimenteaza cu piper si boia si se rastoarna cald in tava cu carnea de porc aflata la cuptor. Se mai lasa pulpa impreuna cu sosul pentru aproximativ 15 minute.
Se serveste carnea calda, cu sosul deasupra si cu garnitura de ciuperci.

Alte reteta ciuperci recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala