Pulpa de miel glasata

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • boia dulce
  • Pentru sosul marinat:
  • 3 pahare vin rosu
  • 3 linguri coniac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cuisoare parfumate
  • 1 ceapa
  • 5 felii de morcov
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura:
  • 400 g fasole verde
  • 400 g cartofi

Mod de preparare

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime.

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna peste carne si se lasa vasul la rece de seara pana dimineata.

Se intoarce carnea o data sau de doua ori, pentru a fi imbibata cu sos.

Se scot pulpele de miel de la macerat, si se aseaza intr-o tava.

Se presara cu sare, piper si boia dulce, se stropesc cu ulei.

Se introduce tava in cuptorul bine incins pentru 20 de minute pana se rumenesc putin.

Se adauga cateva linguri de apa, se intoarce carnea din cand in cand si se stropeste de fiecare data cu sosul din tava. Sosul trebuie completat cu apa.

Pentru a pastra carnea suculenta se acopera tava cu folie dupa ce se rumeneste carnea.

Cand este gata friptura, se adauga cateii de usturoi intregi sau feliati.
Se serveste cu garnitura sote de fasole verde si cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia