Pulpa de miel cu sos

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpa de miel
  • un morcov
  • o telina mica
  • o legatura de ceapa verde
  • o caciuluie de usturoi
  • o jumatate de cana de vin rosu
  • 2 linguri de bulion
  • 100 g masline
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, telina curatate si taiate in cubulete, precum si o jumatate din caciulia de usturoi, curatat si pisat. A doua zi, se scoate, se clateste cu apa rece, se portioneaza si se rumeneste in ulei incins. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, taiata marunt, cu tot cu frunze, restul de usturoi pisat, precum si zarzavatul din marinata. Se adauga bulionul, dizolvat in putina apa, se lasa vreo doua-trei minute, amestecand in permanenta, sa nu se arda, apoi se stinge cu vinul si cu zeama ramasa de la marinata. Se acopera cratita si se Iasa la fiert cam trei sferturi de ora. Intre timp, maslinele, tinute in prealabil la desarat timp de cateva ore intr-un vas cu apa rece, se oparesc si se clatesc sub un jet de apa rece. Se adauga in cratita, se presara sare si piper si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Apoi, sosul se strecoara si se toarna peste carne.
Alte preparate culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia