Pulpa de curcan la cuptor

O friptura simpla, dar frageda si gustoasa, servita cu piure de cartofi si salata de ardei copti. Mai bun nici ca se putea!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de curcan la cuptor

Ingrediente

  • 2 copane de curcan
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia
  • ulei de masline
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 ml vin rosu
  • 150 ml apa
  • Pt. servit:
  • cartofi piure
  • salata de ardei copti

Mod de preparare

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung bine pulpele, pe amandoua partile.

Usturoiul se curata, daca sunt mari cateii se taie in doua, daca nu, se lasa intregi. Se introduc in crestaturile din pulpa si se asaza in tava cu putin ulei.

Morcovul si pastarnacul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se pun in tava. Se adauga vinul si apa, se acopera tava u floie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Din cand in cand se verifica carnea daca s-a facut.

Cand este aproape gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor la 170-180 de grade C, pana se rumeneste frumos, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Intre timp se prepara piureul de cartofi si salata de ardei copti (ardeii i-am avut in congelator).

Se serveste alaturi de cartofi (deasupra se pune sosul care este tare ustos) si salata de ardei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce