Pulpa de curcan afumat cu garnitura de grau dur si legume

• adaugati pulpa de curcan afumat in punga si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu crengutele

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
840 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de curcan afumat cu garnitura de grau dur si legume

Ingrediente

  • pulpa de curcan afumat - 1 buc
  • rozmarin - 2 crengute
  • usturoi - 3 catei
  • sare grunjoasa - 1/2 lingurita
  • piper amestec - 1/2 lingurita
  • miere - 1 lingurita
  • sos de soia - 4 linguri
  • unt - 40 g
  • grau dur prefiert - 100 g
  • apa sau stock de legume - 700-800 ml
  • ardei gras tricolor - 1 buc fiecare
  • ceapa salota - 2 buc
  • ulei de masline - 2 linguri
  • ghimbir ras - 1 varf de cutit
  • vin alb demisec - 20 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• adaugati pulpa de curcan afumat in punga si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu crengutele de rozmarin, untul si cateii de usturoi taiati in prealabil pe jumatate, pe lungime
• asezonati cu sarea grunjoasa si piperul
• setati aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox pe temperatura de 65 de grade
• in momentul in care acesta a atins temperatura dorita, setati timpul de 14 ore 
• odata gatita pulpa de curcan, faceti un amestec din miere si sos de soia si ungeti bine pulpa de curcan
• puneti-o intr-o tava cu hartie de copt si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 210 grade, pentru cateva minute, pentru a se rumeni
• spalati graul dur, scurgeti-l si caliti-l intr-o tigaie, in ulei de masline 
• adaugati salotele taiate cuburi si cand acestea au devenit translucide, adaugati stock-ul de legume, putin cate putin (nu tot odata)
• taiati ardeii grasi cuburi si adaugati-i si pe acestia dupa 5 minute (graul dur prefiert dureaza cca 10 minute sa se gateasca perfect)
• adaugati la sfarsit ghimbirul ras, asezonati cu sare si piper si stingeti cu vinul alb
• lasati sa scada si serviti cu pulpa de curcan afumata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia