Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 50 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata si se tine cel putin 2 — 3 zile dupa ce animalul a fost taiat, la un loc racoros si bine aerisit, iar iarna se pastreaza 5 — 6 zile. Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust.
Se sareaza si se asaza in tava. Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor, la foc potrivit. Cat sta la cuptor, se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana se fragezeste, iar la sfarsit se unge cu untura. Cand este gata, se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa si se serveste separat. Garnitura obisnuita la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.


Pulpa de berbec la tava se serveste cu fasole boabe sau piureul de fasole.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide