Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura Taiem bucati gainuta. Saram si piperam.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Puicuta cu vin  (à la Jurassiene)

Ingrediente

  • 1 puicuta grasa
  • 500 - 600 ml vin
  • 500 g ciuperci maro
  • 3 échalote/cepe lunguiete
  • 200 g creme fraiche
  • 50 g unt
  • rozmarin & thymian
  • sare
  • piper
  • Paste:
  • 100 g gris
  • 200 g faina de griu
  • 3 oua
  • un praf de sare

Mod de preparare

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta

Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura

Taiem bucati gainuta. Saram si piperam. Rumenim bucatile bine in unt.

Adaugam ceapa tocata. Cind devine transparenta, stingem carnea cu vin.

Condimentam si dam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de jumatate de ora.

Dupa care adaugam ciupercile intregi si lasam inca 20 de minute.

(timp care-l folosim la incalzit apa cu sare,pentru fiert pastele).

Scoatem vasul din cuptor, adaugam creme fraiche-ul, amestecam si mai lasam 5 minute la foc (pe plita,nu in cuptor).

Pastele

Am framintat aluatul si l-am lasat la odihna acoperit, vreo jumatate de ora. Am intins foaia si am taiat model Reginette.

Se fierb in apa cu sare, pina se ridica deasupra.

Daca le fierbieti imediat cind le faceti, ajunge 1-2 minute, daca-s uscate, maxim 5 minute.


Pofta buna!

Reteta Puicuta cu vin (à la Jurassiene) a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui: Pui cu sos de vin si mustar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide