Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru Craciun sau o cina deosebita.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut cu struguri si nuci

Ingrediente

  • * 1 pui
  • * 300 g struguri albi
  • * 150 g miez de nuca
  • * 100 ml vin
  • * condimente cajun
  • * condimente pentru pui
  • * 2 morcovi
  • * 1 foaie dafin
  • * 5 catei usturoi
  • * cimbru verde
  • * busuioc verde
  • * sare de mare
  • * piper mozaic

Mod de preparare

Se curata puiul,se spala si se sterge bine cu un servet de bucatarie.
Intru-un vas se amesteca toate condimentele si se unge puiul cu acestea prin interior cat si pe exterior, si pe sub pielita pentru a se pastra aroma condimentelor.
Strugurii se spala si se taie bobitele de pe ciorchine.
Se umple puiul cu bobite de struguri si miez de nuca.
Se asaza puiul intr-un vas termorezistent si se toarna vinul alb.
Se stropeste cu putin ulei de masline, cimbru verde si busuioc tocat.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1 ora.
Dupa 40 minute se scoate folia de aluminiu si se lasa in cuptor pana se runemeste usor.
Cand e gata, lasam puiul sa se raceasca in tava timp 15 minute, apoi il mutam pe un platou.
Se aseaza langa pui strugurii, miezul de nuca si fasiile de morcovi, apoi se serveste.
Pofta buna!

Cu ajutorul functiilor Stew si Keep Warm ale noului Philips Multicooker, Puiul umplut cu struguri si nuci
va fi preparat mai repede si va fi pastrat cald,
dupa gatire !


Dupa ce am lasat puiul sa se odihneasca (sa-si elibereze aromele) servim puiul umplut alaturi de nuca, struguri si fasii de morcovi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Acest tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, a fost preparat pentru o ocazie mai specială...

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce