Pui umplut cu nuci si stafide

Puiul umplut cu nuci si stafide este o mancare cu carne deosebita si delicioasa pentru care veti mai avea nevoie de sos din iaurt, orez, oua, patrunjel, coriandru si alte condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pui fiert in apa cu sare
  • sos din iaurt
  • boia de ardei
  • piper
  • delicat si
  • sare
  • unt
  • 100 g orez cu bobul lung
  • un ou fiert
  • migdale tocate
  • nuci tocate
  • o lingura de stafide
  • patrunjel tocat
  • coriandru
  • suc de rosii
  • zahar
  • o lingura de smantana si
  • un praf sofran

Mod de preparare

Puiul umplut cu nuci si stafide este o mancare cu carne deosebita si delicioasa pentru care veti mai avea nevoie de sos din iaurt, orez, oua, patrunjel, coriandru si alte condimente. Curatam puiul de pielita si-l ungem cu sosul preparat. Punem 100 g unt la topit si apoi prajim puiul pe toate partile. 100 g orez cu bobul lung, fiert, il amestecam cu un ou fiert moale, taiat felii, o lingura de migdale tocate, o lingura de nuci tocate, o lingura de stafide, patrunjel tocat fin, sare si piper.
Aceasta este o reteta indiana.
Cu acest amestec, umplem puiul si il punem pe un platou. Turnam peste pui un sos facut din doua linguri de ulei de masline, 50 g unt, sare, piper, coriandru, o lingurita de zahar, 100 ml de suc de rosii, 100 ml de sos de migdale, o lingura de smantana si un praf sofran. Toate la un loc le dam doua - trei clocote, apoi cu acest sos ungem puiul pe platou. Peste sos, facem doua dungi albe cu smantana.


La sfarsit, decoram platoul cu felii de rosii, felii de lamaie si frunze de patrunjel. Puiul umplut se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia