Pui umplut cu ciuperci la cuptor

Pui umplut cu ciuperci la cuptor este foarte simplu de facut. Aveti nevoie de un pui intreg pentru acest fel de mancare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui umplut cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • -1 pui mare
  • ficatei de pui-500 grame
  • ceapa-1 bucata
  • 1 ou crud
  • patrunjel verde-1 legatura
  • pesmet-6 linguri
  • condimente pentru pui-dupa gust
  • ulei
  • sare
  • piper-dupa gust
  • apa rece-500 ml
  • ulei-250 ml
  • vegeta-2 lingurite
  • ciuperci champignon-1 conserva sau 300 gr crude

Mod de preparare

Pui umplut cu ciuperci la cuptor este foarte simplu de facut. Aveti nevoie de un pui intreg pentru acest fel de mancare. Acesta trebuie bine spalat si golit de maruntaie

Ficatul si ciupercile se amesteca cu pesmetul pana obtineti o pasta. La aceasta adaugati si ceapa tocata, ou si condimente. Cu aceasta compozitie s eumple puiul.

Ca sa nu iasa umplutura legati sau coaseti oricficiile, dupa care masati bine in exterior cu un sos facut din ulei, sare, piper, vegeta si putin din condimentele de pui.

Cand ati terminat si cu aceasta operatiune puneti puiul intr-o tava cu pereti mai inalti. Mai turnati o jumatate de litru de apa si un sfert de litru de ulei si puneti la cuptor pe foc mijlociu. Din jumate in jumate de ora scoateti puiul si il stropiti cu sos. Se lasa in total cam o ora si jumatate.

E gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.


Pui umplut cu ciuperci la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi, la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.
O tava cu pereti inalti de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila la aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia