Pui tandoori

Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Pui tandoori

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 150 ml smantana lichida
  • 7 linguri suc rosii. Un amestec din: 5 linguri pline de iaurt mai gras 3
  • 7% grasime (250 g)
  • 2 lingurite mustar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita chili
  • 1 lingurita boia dulce
  • o jumatate lingurita sare
  • 3 linguri pline de amestec de condimente pentru tandoori (eu am cumparat amestecul gata facut
  • dar poate fi facut in casa combinand : sare
  • chimion
  • mustar
  • ghimbir
  • coriandru
  • scortisoara
  • usturoi
  • boia
  • ceapa
  • molotru
  • chili
  • piper negru ).

Mod de preparare

In prima faza am amestecat iaurtul sarea si condimentele, obtinand o pasta pe care am lasat-o deoparte pentu ca aromele sa se combine bine. Am tocat mic ceapa si usturoiul. Am taiat fasii pieptul de pui si l-am pus la calit, in 4 linguri de ulei, la temperatura medie, pana cand carnea s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul si le-am calit bine impreuna, pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat pasta de iaurt si condimente si sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba inca 5 minute amestecand continuu.

Am adaugat smantana, apoi am pus untul si l-am lasat sa se topeasca, amestecand usor pentru omogenizare. Pentru ca smantana mea a fost cam dulce, la sfarsit eu am mai adaugat o lingurita de mustar si 2 linguri de suc de lamaie proaspata.


Se poate servi cu orez fiert. Pofta buna! Reteta Pui tandoori a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide