Pui prajit a la China cu salata

Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin razatoare. Se zdrobeste ust

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • ghimbir uscat / ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 portocala
  • 8 linguri de sos de soia
  • 6 linguri de ulei
  • 1 salata icesberg
  • 2 rosii
  • 2 teline
  • 1 ardei rosu (de carne)
  • 2 castraveti murati
  • 2 felii de paine Toast
  • 200 ml iaurt natur
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita de piper alb

Mod de preparare

Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin razatoare. Se zdrobeste usturoiul. Se spala bine portocala, coaja se trece prin razatoare iar jumatate de portocala se stoarce. Se amesteca sosul de soia cu ghimbirul, cu coaja si sucul de portocal si cu uleiul. Se trec bucatile de carne prin acesta compozitie si se lasa cel putin 3 ore. Se spala legumele si se curata. Apoi se taie rondele subtiri sau fasii intr-un bol mare de salata. Paine se taie cubulete mici si se prajeste in unt.

Pregatirea sosului : se amesteca iaurtul cu zaharul pana se omogenizeaza, se condimenteaza cu un varf de cutit de sare, piper alb si lamaie. Se toarna peste legume si se amesteca bine. Se aseaza carnea cu pielea in jos pe gratar, se introduc tava sub ea si se prajeste carnea timp de 30 minute la temperatura de 200 grade (cuptor nivelul 3 ).

Se intorc bucatile de carne, se ung cu sosul marinat si se prajesc inca 25 de minute pana se rumenesc
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salata cu fasole verde si sunca
Bucataras.RO

Salata cu fasole verde si sunca

M-am inspirat de aici de reteta,am modificat-o putin,a iesit bunicica

Salata cu fasole verde si sunca
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide