Pui portughez

Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pui portughez

Ingrediente

  • un pui
  • o lamaie
  • un unt
  • condimente: maghiran
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • cimbrisor
  • menta piperata
  • usturoi granulat
  • sare si piper

Mod de preparare

Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu am mai putut sa crestez coaja cu razatoarea mare, motiv pentru care am folosit varful de la curatatorul de zarzavaturi si am crestat lamaia.

Am amestecat untul moale cu mirodeniile, iar cu pasta obtinuta am invelit lamaia cu un strat de cca. 1 cm grosime, am invelit apoi rezultatul in folie alimentara si am dat la congelator. Cu untul ramas am uns puiul pe piele si mai ales pe sub piele.Apoi am scos lamaia din congelator si am introdus-o in cavitatea puiului. Si pentru ca pozitia puiului mi s-a parut cam indecenta, i-am legat picioarele cu folie de aluminiu rasucita.

Se da la cuptor cu spatele in sus 40 de minute si apoi se intoarce cu pieptul in sus si se mai baga la cuptor inca 20 de minute. Eu am tinut mai mult la cuptor si cred ca asta depinde de cuptorul fiecaruia.

Cand puiul este patruns bine si rumenit se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului.


Poate fi mancat cu piure de cartori si cu salata, porumb, sau doar cu salata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide