Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales la plesneala un amestec de mirodenii numit Berbere, care ulterior am aflat ca este etiopian...o explozie de arome, care folosite in cantitate moderata vor da un plus de savoare preparatelor.

Portii
6
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui, 2 aripi, 1 piept de pui pentru marinata: 250-300 ml lapte batut sau orice iaurt aveti in frigider 2 linguri ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingura Berbere (amestec de mirodenii) pentru garnitura de spanac: 1 kg spanac proaspat 1 c

Mod de preparare

Am transat un pui, am scos pulpele, aripile si pieptul. Am taiat pulpele in doua, iar pieptul in bucati mai mari. Am spalat bine carnurile de pui, le-am uscat cu prosop de hartie. Am amestecat ingredientele de la marinata, am pus carnea de pui in aceasta, am acoperit vasul cu folie alimentara si am dat la frigider pt 24-30 ore. Am incins o tigaie tip gril, am uns-o cu putin ulei, am scurs putin carnea de pui de marinata si am prajit bucatile de carne pe toate partile in tigaia gril. Pentru ca am folosit si bucati de carne cu os, acestea nu sau facut si in mijloc, motiv pentru care am pus bucatile de pui dupa ce au fost prajite pe gril intr-un vas termorezistent si le-m dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute. Pentru garnitura de spanac: am curatat si spalt in mai multe ape spanacul. La-m oparit in apa fiarta pentru 5-10 minute. La-m pus la scurs intr-o strecuratoare, i-ar intre timp m-am ocupat de sos. Am calit ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri ulei de masline. Am adaugat amestecul de mirodenii Berbere, am amestecat si lasat putin cat sa se intrepatrunda aromele. Am taiat spanacul scurs bine in fasii mai mari, l-am adaugat in craticioara in care am prajit cepa si usturoiul. Am amestecat bine, am pus capacul peste craticioara si am lasat sa fiarba 5-10 minute. Cat spanacul sta pe foc m-am ocupat de sos. Am facut un sos Bechamel: am pus la incins 2 linguri ulei de masline, am adaugat 1 lingura faina, am amestecat cu un tel tip para pana faina s-a descfacut in ulei. Am adaugat laptele cald si am amestecat mereu in sos pana a capatat consistenta de sos gros. Am adaugat iaurtul, am amestecat cu telul si am lasat sa dea in clcocot sosul. Sosul astfel format l-am adaugat la spanacul care statea la fiert. Am amestecat si am lasat pe foc alte 5-10 minute. Am dat vasul deoparte, iar in spanacul fierbinte am pus leurda taiata fasii subtiri. Am amestecat, leurda s-a inmuiat imediat si a fost gata de a fi servita impreuna cu carnea de pui. Am decorat cu fasii de leurda deasupra si fulgi de chili rasniti. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!! TIPS-URI • cand marinati carnea in iaurt folositi amestecurile de mirodenii gen: garam masala, curry, chat masala... • Berbere contine: boia dulce, usturoi, ghimbir, seminte de coriandru, chimion, busuioc, cardamom, piper negru, scortisoara, ceapa, ienibahar si chili.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia