Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza
Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza si se frig in ulei fierbinte. Se servesc alaturi de friptura de pui cand este gata. Puiul se unge cu unt, se sareaza si se pune pe gratar. Gratarul se pune direct pe jar, se tine cateva minute pentru ca puiul sa prinda o crusta aurie dupa care se intoarce des si se lasa pana cand carnea este bine fripta. Daca friptura se face in cuptorul aragazului, se pune o oala cu apa sub gratar pentru ca grasimea sa nu se scurga in cuptor.
Se stropeste cu mujdei de usturoi si se serveste cu mamaliguta calda.
Alte retete care contin carne:
Gratar de porc cu vinete coapte
Friptura de vita la cuptor
Pui pe sticla
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii