Pui in sauna

Puiul este un aliment omniprezent in bucataria romanilor si de multe ori ramanem in pana de idei de cum sa-l mai gatim. Aceasta reteta de pui in sauna este usor de facut si nu implica mare efort din partea noastra, deci putem spune ca se face singur.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui in sauna

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - coca de paine pentru capac
  • - cateva pulpe de pui
  • piept
  • orice carne pana la urma
  • - cateva ciupercute
  • - o mana de masline
  • - rosii
  • - cativa catei de usturoi
  • - ardei iute
  • - cimbru
  • - amestecuri de condimente

Mod de preparare

Se pun la rumenit in ulei de masline cateii de usturoi necuratati si striviti, ardeiul iute si pulpitele bine condimentate. Dupa 10 minute, timp in care s-au intors pulpele de mai multe ori, se adauga rosiile si ciupercila taiate cuburi, si maslinele si bineinteles cimbru proaspat. Se mai lasa vreo 15 min la inabusit, apoi se varsa intr-o oala de lut, se adauga si patrunjel din belsug.
Se intinde coca, gura oalei se unge cu un amestec din 3 linguri de apa si una de faina, nu de alta dar sa faca priza capacul din paine. Se da la cuptor pana vedeti capacul rumenit!


Puiul in sauna se serveste cald, alaturi de "capacul" de paine sau mamaliga calda.

Reteta de pui in sauna a fost propusa pe forumul Culinar.ro de cristinamid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia