Pui cu sunca si ciuperci

Incalziti cuptorul al 180*C. Topiti untul si turnati-l in tava. Adaugati usturoiul. Asezati pieptul de pui in tava. Peste fiecare portie asezati 2 fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu sunca si ciuperci

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui desosat si fara piele
  • 4 linguri de unt (am inlocuit 1lingura de unt cu una de ulei de cocos)
  • 2-3 catei de usturoi pisat
  • 8 felii de sunca (bacon canadian)
  • 1 cana ciuperci taiate feliute
  • 150 ml smintina lichida (de aceea ptr frisca)
  • 1/2 cana brinza Mozzarella rasa (sau cascaval)
  • 125ml vin alb sau roziu (optional)
  • piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul al 180*C. Topiti untul si turnati-l in tava. Adaugati usturoiul.

Asezati pieptul de pui in tava. Peste fiecare portie asezati 2 felii de sunca si ciuperci. Presarati cu putin piper.

Turnati vinul si dati la cuptor ptr vreo 45 min, sau pina cind puiul este gata. Scoateti si presarati brinza rasa de-asupra si mai dati la cuptor ptr inca 5 min ca brinza sa se topeasca.

Scoateti carnea pe un platou iar zeama ramasa o puneti intr-o tigaie cu smintina lichida (eu am adaugat 1/2 lingurita amidon ) si fierbeti la foc mic pina sa ingroasa putin apoi,turnati peste carne si serviti cit e cald.


Pofta buna!

Reteta Pui cu sunca si ciuperci a fost propusa de blue jay pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de pui umplut cu ciuperci ,

Rulada din piept de pui,

Piept de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia