Pui cu rosii si verdeata

Pentru pui cu rosii si verdeata carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu rosii si verdeata

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 1
  • 3 kg/700 g
  • carne de pui - 700 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 25 g
  • zahar - 15 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui cu rosii si verdeata carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, li se taie capacul, se scot semintele, se scurg de suc si se aseaza intr-o tava cu 30 g de untura sau ulei si putina apa. Apoi se introduc la cuptor 5 minute. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Bucatile de pui se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei si 50 ml apa intr-un vas acoperit. Cand carnea este aproape gata, se scoate separat; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, suc de la rosii, jumatatea de cub MAGGI, 250 ml apa fiarta si se mai fierb 8 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de pui. Se adauga zahar, rosii, sare si piper si se gratineaza la cuptor cca 8 minute.



Puiul cu rosii si verdeata se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia