Pui cu orez si sos suprem

Pentru pui cu orez si sos suprem carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • ceapa - 50 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • faina - 100 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • oua - 2 galbenusuri
  • orez - 150 g
  • lamaie/sare de lamaie - 25 g/1 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui cu orez si sos suprem carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala, se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi si telina. Bucatile de carne fierte se scot separat intr-un vas; supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei, se adauga cantitatea de apa necesara fierberii, cubul MAGGI, sare dupa gust si se fierbe la cuptor cu vasul acoperit. Din 50 g untura sau ulei, faina dizolvata in supa rece si 500 ml supa se prepara un sos, la care se adauga galbenusurile de ou, suc de lamaie si sare dupa gust.

Puiul cu orez si sos suprem se serveste cald, cu sos deasupra si garnitura de orez.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala