Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste. Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • un pui taiat in 8 bucati
  • o ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • un ardei gras verde
  • o cutie rosii taiate bucatele
  • o rosie proaspata taiata bucatele
  • masline kalamata
  • sare
  • piper
  • sofran
  • 2 foi de dafin
  • 1
  • 2 lingurita de ghimbir

Mod de preparare

Incindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste.

Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi in tigaia in care am prajit puiul adaugam ceapa si usturoiul. Le calim putin, adugam ardeiul si rosiile, plus condimentele.

Fierbem totul in cateva clocote si apoi turnam peste pui, acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.

Apoi ridicam folia sau capacul si adaugam maslinele fierte in apa timp de 2 minute.

Mai tinem la cuptor 15 minute pana totul se rumenste frumos.

Decoram cu marar sau patrunjel.

Se poate servi cu orez alb.

Pofta buna!

Reteta Pui cu masline (dajaj bi zaitoun) a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Salona cu carne de vita,

Pastitio, mancare greceasca ,

Mancare greceasca de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
5
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia