Pui cu Legume (salata)

Taiati puiul bucatele cam de marimea unei imbucaturi. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei (eu folosesc un wok - tigaie chinezeasca - care e ca o semi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui intregi dezosati
  • 2 linguri Dark Soy Sos [sos de soia brun] (sau daca nu gasiti dark [brun] cam 4 linguri de sos soia normal)
  • lapte
  • oregano
  • delikat
  • 2 pungi legume asortate inghetate cam de 450 g (eu am folosit amestec de mazare cu morcovi cu porumb
  • fasole si porumb - cu cat mai multe cu cat mai bine)
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Taiati puiul bucatele cam de marimea unei imbucaturi.

Intr-o tigaie puneti un pic de ulei (eu folosesc un wok - tigaie chinezeasca - care e ca o semi sfera turtita un pic pe fund - e excelenta ca poti praji in ea cu foarte putin ulei) si incingeti uleiul bine.

Prajiti puiul pana devine auriu (cu cat e mai incins uleiul cu atat se sigileaza mai bine carnea de pui si nu se usuca).

Adaugati sosul soya, oregano si delikat. Amestecati pana se acopera tot puiul cu sos.

Adaugati lapte cat sa acopere puiul. Lasati la foc mijlociu, amestecand din cand in cand, pana scade sosul cam la 1/4.

Puneti puiul cu sos intr-un castron. In aceasi tigaie mai adaugati un pic de ulei si prajiti legumele pana nu mai sunt crude, dar totusi mai sunt un pic crocante.

Adaugati untul si zaharul.

Amestecati.

Mai lasat 5 min la foc si apoi puneti legumele peste pui si amestecati.
Pofta buna!

Reteta Pui cu Legume (salata) este propusa de Anne

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide