Pui cu lamaie, usturoi si masline

Pui cu lamaie, usturoi si masline este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti foarte usor pregati. Va trebuie 1 pui maricel si 4 lamai.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui cu lamaie, usturoi si masline

Ingrediente

  • 1 pui maricel
  • 4 lamai
  • 8-10 catei de usturoi
  • 5 crengute rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de masline
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana supa de pui
  • cartofi
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Pui cu lamaie, usturoi si masline este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti foarte usor pregati. Taiem prima data o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.
Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.

Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!


Puiul cu lamaie, usturoi si masline il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
5
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Desert tarta cu cirese si pere
Bucataras.RO

Desert tarta cu cirese si pere

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!

Desert tarta cu cirese si pere
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce