Pui caffe

Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc po

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 ml bere blonda
  • 250 g smantana
  • 150 ml cafea tare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mijlocie
  • menta uscata
  • chimen
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit spre mic, acoperita cu un capac, pana se caleste putin. Pieptul de pui spalat cu apa rece se taie felii si se aseaza in cratita in asa fel incat sa acopere fundul acesteia, apoi se acopera cu capacul cratita in asa fel incat sa se inabuse la foc mediu. Cand se schimba culoarea carnii, se adauga berea - mai intai jumatate din cantitate, atat cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert la foc mocnit. Dupa ce scade se adauga smantana, adaugandu-se treptat bere astfel incat sa se formeze un sos semi-legat. Se presara cateva frunze de menta uscata (ca pentru ceai), chimenul (maxim o lingurita rasa), vegeta si piperul. Dupa ce amestecul scade atat cat sa fie carnea aproape acoperita, se pune usturoiul taiat marunt si cafeaua. Se mai lasa pe foc maxim 1 min. Atentie !!! se mesteca numai cu lingura sau spatula de lemn.
Garnitura de piure de cartofi, sote de ciuperci etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide