Pui ca la Bitina

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui (circa 1
  • 5kg.)
  • 1 telina medie
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi
  • 1 conopida medie
  • 2 linguri untura
  • 1 leg. funze de menta
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg. tarhon
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300ml ulei
  • 1 lingur` cimbru uscat si maruntit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece.

Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l peste tot, pe dinafara, cu un amestec facut din untura, cimbru, ghimbir, o lingurita de sare si o lingurita de piper.

Spala verdeata si, nescursa de apa, pune-o in interiorul puiului, apoi introdu tot in interiorul puiului, presand verdeata, o sticla, de 250ml de suc, umpluta cu apa.

Pune puiul astfel pregatit intr-o oala mai mare, pentru ca de jur imprejurul lui sa ramana un spatiu de circa 6-7 cm. Curata legumele, spala-le, si taie-le cubulete de circa 2 cm, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune in oala in care ai pus puiul, uleiul si apoi in ulei pune legumele. Presara legumele cu sare si piper, dupa gust si pune oala la cuptor, pentru 60 de minute, la foc potrivit, prima jum`tate de ora, apoi redu focul la mic.

Cand puiul este frumos rumenit, scoate-l din oala scoate sticla si verdeata din el, apoi tran[aza-l in 4 portii.

Scoate si legumele, folosind o spumiera si scurgele bine de ulei.
Serveste bucatile de pui cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Reteta Pui ca la Bitina a fost propusa de dansheff pe forum culinar.ro

Alte retete de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Bucataras.RO

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...

Placinta-melc cu sunca si mozarella
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide