Praz umplut cu carne

Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mij

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati de praz gros
  • 500 gr carne de vaca sau pasare
  • patrunjel verde tocat
  • piper
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • bulion de rosii
  • smantana
  • 30 gr unt
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mijlocul bucatilor ca sa iasa celelalte tuburi din mijloc. Se aleg tuburile mari si se pregatesc pentru umplerea cu carne. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu cateva din tuburile scoase din mijlocul prazului, tocate si rumenite in prealabil in putin unt. Se adauga oul, sare, piper, patrunjel tocat marunt si se amesteca totul bine cu mana. Se umplu tuburile mari cu amestecul obtinut si se rumenesc usor in ulei. Se asaza apoi intr-un vas, se toarna deasupra apa sau carne cat sa le acopere si se introduce totul la cuptor. Dupa aproximativ o jumatate de ora de fierbere se adauga sosul de rosii, zaharul ars, stins cu putin vin si se continua fierberea.


Se servesc cu smantana pusa deasupra.

Alte retete:

Ardei umpluti Sarmale de post Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide