POTEE DE BATAL CU LEGUME

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morco

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ceafa de batal 1.500kg
  • ficat de batal 0.300kg
  • cartofi 1.250kg
  • ardei iute 0.030kg
  • usturoi 0.050kg
  • sparanghel conserva (muguri) 0.200kg
  • morcovi 0.250kg
  • ceapa 0.250kg ulei de masline 0.200l
  • vin alb sec 0.300l
  • otet 0.100l
  • boia de ardei dulce 0.003kg
  • foi de dafin 0.0005kg
  • piper 0.003kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala, se curata de seminte si se taie bucati mici. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati mici. Sparanghelul conserva se scurge de lichid si se clateste cu apa rece. Ficatul se inabusa in 50ml ulei de masline. Se scoate din vas si se face un piure din ficat, boia si vin alb. Carnea se inabusa in ulei cu usturoi, ceapa, putina apa, piper, sare si se lasa sa scada usor pe foc deschis, circa 40 minute. Apoi se adauga morcovi, cartofi, foi de dafin, ardei iute, piure din ficat si se scade pe foc mic circa 30 minute.
Preparatul se orneaza cu cate doi muguri de sparanghel la fiecare portie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide